mini-collectie 2

Een kleine collectie tussendoor. Omdat ik aan mijn derde collectie van vintage ook zelfgemaakte spullen toevoeg, ben ik er wat langer mee bezig. Ondertussen heb ik wel genoeg spullen gevonden die ik graag al wat eerder wilde delen. Een keer geen overkoepelend thema achter deze producten. Maar dat maakt ze niet minder uniek. Integendeel zelfs, hieronder vind je een aantal zeldzame vondsten, veelal onder de noemer West-Germany.

Dümler & Breiden vase – model 339-30

35,-

Midcentury design op zijn best. De keramiekfabriek opende omstreeks 1880, maar werd pas 1950-’60 een van de toonaangevende keramiekfabrieken. D&B hebben een aantal herkenbare modellen, welke met een serienummer beschreven staat aan de onderkant. Dit model vind je in verschillende soorten uitvoeringen, maar als je het aan mij vraagt, is dit de mooiste. De vaas is 30 cm hoog en in uitstekende (vintage) staat.

Scheurich vaas model 497-18

25,-

een uniek stuk van een van de bekendste West-Germany keramiekmerken, Scheurich. De sticker die nog op de vaas zit, verraad dat de vaas in productie was tussen 1980-1985. Scheurich is namelijk veel markering veranderd.

vaas porselein | fürstenberg

35,-

Een bekend vintage model met unieke reliëf uitvoering. Fürstenberg staat bekend om hun hoge kwaliteit porselein. 14 cm hoog en in uitstekende staat (gemarkeerd).

schaal | Bay Keramik | model 912

20,-

Je moet hier van houden, maar ook als het niet je smaak is kan je niet ontkennen dat deze schaal erg mooi gemaakt is. Gemaakt door Bay Keramik. Erg mooi aan deze schaal is de parelmoer in het glazuur.

afm: 24 x 17,5.

aardewerk kan/karaf | 12,50 SOLD

in uitstekende staat, een paars geglazuurde karaf met hier en daar wat rood. Een kan in west-germany stijl, maar ik kan geen merk vinden. Maakt hem natuurlijk niet minder leuk. de karaf is 17 cm hoog.

6 vintage kopjes – jaren 70 SOLD

12,50,-

Een gezellig setje kopjes in jaren 70 stijl in drie kleuren bruin. 1 Kopje wijkt iets af qua kleur zoals je op de foto ziet.

4 handgedraaide bruine kopjes | 12,50 SOLD

Een set kopjes waarvan ik twijfel of ik ze wel mijn huis uit wil hebben. De kopjes passen perfect in je hand en hebben de juiste grote voor een Haags Bakkie, ofwel, een klein kopje koffie (formaat Nespresso). In uitstekende staat, 7 cm hoog.

handgedraaide kopjes

set van 2 | 4,50 SOLD

ze verschillen wat van vorm en natuurlijk zijn ze uniek in hun glazuur. Deze kopjes zijn gecoat, maar hebben nog wel dat ruwe van aardewerk. 1 kopje heeft een chip. 7,5 cm hoog.

4 mokken

handgemaakt met bruine glazuur. 1 mok is net wat lichter uitgevallen (derde van links).

aardewerk vaas

een handgemaakte vaas, zoals je ziet op de linkerfoto is hij ook aan 1 kant een beetje scheef. Dat viel mij overigens pas op bij het maken van de foto’s. Ik vind geen merk bij deze vaas, maar de glazuur is in een stijl die je veel bij west-germany aardewerk ziet. in perfecte staat. 13,5 cm hoog.

twee deense marmeren waxinelichthouders set van 2 | 10,-

Deense waxinehouders, etiket van hemogram. Een klassieker. 5 en 3 cm hoog.

dienblad rotan met droogbloemen | 13,- SOLD

wat een plaatje, dit dienblad. Serveer je geliefde (of jezelf) ontbijt op bed in stijl. Natuurlijk stop je deze niet weg wanneer je hem niet gebruikt. Daar is hij veel te mooi voor, een echte eye-catcher voor je interieur.