trendwatch | wat zien we in 2020?

Wanneer je ook maar enigzins op instagram of pinterest zit, kan je om sommige dingen niet heen. Terwijl je een paar jaar geleden werd doodgegooid met cactussen en grafische vormen in een wit interieur, zie je nu veel aardetinten, mandjes en ook pampasgras heb ik hier en daar weleens soms misschien wel een keer of twee gezien 😉

Maar wat gaan we de komende jaren zien? Ik vind het altijd leuk om trends te herkennen en heb naar mijn idee best vaak gelijk gehad (ik wilde bijvoorbeeld 5 jaar geleden al een blog beginnen met de naam wabi-sabi, de trendsetter dat ik ben). Maarja, achteraf praten is een stuk makkelijker dan het nu vertellen, dus laat ik het eens écht proberen. Daarom een post over wat ik allemaal nu in mijn glazen bol zie gebeuren. Kijken we over een jaar weer terug of ik gelijk had.

trend 1 | Travertin to the win

1. via Chloë McCarthy | roomonfire
2 via maister | project private bathroom
3. via april and may | Tine K home SLOW collection 2019

Ken je travertin nog? Je hebt vast wel eens een badkamer gezien waarin het wastafelblad, de vensterbank, de tegels of simpelweg álles van travertin was. Travertin is een kalkgesteente uit Italië. Volgens mij wordt het nu veel uit huizen gesloopt, want marktplaats staat vol met travertin vensterbanken en waskommen (sla je slag dus). Het heeft ook een oudbollige uitstraling gekregen, misschien omdat je er ook dolfijnen beeldjes en griekse pilaren van kan kopen, maar ik zie travertin steeds vaker terugkomen. Dit keer niet in de badkamer, maar in de huiskamer. Bij Pantoufle spotte ik al een (prachtige!) koffietafel, Ferm Living heeft een bijzettafel in de nieuwe collectie, en sindsdien zie ik het steeds vaker bij instagrammers voorbij komen.

trend 2 | gekleurd glas

Het leukste van inrichten is toch wel het combineren van materialen. Momenteel zie ik veel gekleurd glas tegenkomen. Helemaal leuk zijn de groene marrokaanse theeglaasjes, al zorgen die bij mij wel voor veel heimwee naar mijn roadtrip in Marokko vorig jaar. Ik zie gekleurd glas al langer terugkomen bij HAY, maar ook bijvoorbeeld bij de nieuwe wooncollectie van ANNA+NINA. Ik vind het zo knap hoe zij altijd hun eigen draai weten te geven, de wooncollecties zijn daarom ook zeker de moeite waard om in de gaten te houden.

1. Chelsea Cavanaugh | via etsy
2. Flame kandelaar | Hay.dk
3. Beldi theeglazen | Household Hardware

trend 3 | Ikebana inspired

stijve, symmetrische boeketten zijn het allang niet meer. Losse takjes en bloemen bij elkaar is wat we willen! Een vervolg hierop gaat geïnspireerd zijn op het bloemschikken in Ikebana stijl. Ikebana is een eeuwenoude Japanse kunstvorm, waarbij bloemen zo geschikt worden dat ze een stukje uit de natuur verbeelden.

1. Tel Qel (onbekend)
2. studio mondine | via studiomondine.com
3. rock my wedding | via rockmywedding.com
4. Thomas Mai Van | via dekoblumen.de

De hoogtes, lijnen en symmetrie staan allemaal symbool voor de schoonheid uit de natuur. In de betekenissen heb ik me even niet verdiept, en ik verwacht ook niet dat mensen echt wat gaan uitbeelden, maar geïnspireerd op Ikebana levert al prachtige werken op waarin elk takje en bloemetje tot in de puntjes een gestyld plekje heeft door veel leegtes tussen de bloemen te laten.

trend 3 | droogbloemen

1. rueanafel | rueanafel.com
2. hunter x hunter | hunterxhunterthelabel.com
3. jasmine dowling | jasminedowling.com

Ja spuit-elf hoor ik je denken. Droogbloemen zijn al een tijd aan de gang, maar wat ik steeds vaker voorbij zie komen zijn gekleurde droogbloemen. Hoewel ze nog steeds een bepaalde rust uitstralen, zijn ze toch een stuk gezelliger dan de vele grassen. Wat leuk is aan deze trend, is dat droogbloemen heel haalbaar zijn, en een stuk duurzamer dan een vers boeket.

Je kunt droogbloemen kant-en-klaar kopen, wat misschien wel even wat duurder is dan vers, maar je kunt er dan ook jaren mee doen. Maar er zijn genoeg bloemen die je zelf kunt drogen, zonder dat je er ook maar enige moeite voor hoeft te doen! Ondersteboven hangen is een bekende methode, maar wist je dat je sommige bloemen beter kan laten drogen in een vaas? Enige wat je hoeft te doen is hem in een klein laagje water zetten- om hem daar te laten staan net zolang tot het water verdampt is. Bij ridderspoor werk dit bijvoorbeeld goed. Iedereen kan dit dus!

trend 5 | Saliegroen

1. emmawallmen | via homedeco.nl
2. keramiek door Kristie van Noort | kristievannoort.com
3. jotun colour | via francis-stories.com

Terracotta is nu dé kleur van dit moment. Een kleur die daar heel mooi bijpast, is saliegroen. Vorig jaar zag je de kleur veel bij modehuizen, vaak betekent dit dat het niet lang meer duurt voordat het interieur ook in deze kleur moet. Dat hij mooi past bij de kleur van dit moment komt goed uit. Fijn, hoef je niet gelijk alles de deur uit te doen. Wil je de natuurlijke en liefelijke sfeer wat frisheid meegeven, voeg deze kleur dan toe. Een mooie derde kleur hierbij is nachtblauw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s