zelf limoncello maken

In de collectie ‘Sobremesa’ tipte ik het al, limoncello kan je makkelijk zelf maken. Sterker nog, het is zoveel lekkerder. Mij maak je persoonlijk niet blij met sterke drank (en mijn omgeving ook niet, want in no time sta ik op de tafel te dansen), maar een zelfgemaakte limoncello brengt me terug naar mooie zomeravonden in Italië. genoeg introductie, hier het recept!

keramieken schaal | collectie sobremesa | 10,-

men neme:

1 liter Wodka

8 grote citroenen (schoongemaakt)

300 gr. suiker

een afsluitbare pot

fles om het in te bewaren

stap 1 | Schil de citroenen en stop deze vervolgens in een pot/kan die afgesloten kan worden. Berg deze voor 3 weken op in je voorraadkast, of in ieder geval op een donkere, koele plek. Met de restjes citroen kan je vast wel weer wat anders maken, wat dacht je van citroenijsjes of limonade?

borrelglaasjes | 6 stuks | 7,50

stap 2 | Breng +/- 700 ml water aan de kook. Voeg hier de suiker aan toe. Wanneer de suiker is opgelost laat je het mengsel afkoelen. Dan kan je het toevoegen aan de pot met citroenen en wodka. Zeef vervolgens het hele mengsel en schenk deze in een fles. Sorry, je kan hem nog niet gelijk drinken, laat hem nog 2 weken staan. Dan is hij op zijn lekkerst.

Mocht je het zo lang volhouden, de limoncello is een half jaar houdbaar. Het is daarom slim om de datum erop te schrijven. Wees eens eerlijk, ga je hem echt zo lang kunnen bewaren? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s